Dacia Duster με νέο κινητήρα «Blue» diesel

Το Dacia Duster διατίθεται πλέον με το νέο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115 σε εκδόσεις 4×2 και 4×4. O κινητήρας αυτός διαθέτει σύστημα επιλεκτικού καταλυτικού περιορισμού (SCR), που θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των οξειδίων του αζώτου (NOx). Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την τεχνολογία περιορίζονται οι ρύποι, χωρίς συμβιβασμούς στην ισχύ. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το Dacia Duster διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από πριν, με 115 ίππους, οι οποίοι αποδίδονται σε χαμηλότερες στροφές. Έτσι η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα γίνεται πλέον σε 10,5 δλ., αντί για 11,8 δλ. για το 4×2, ενώ αυξημένη ελαφρώς είναι και η τελική ταχύτητα.

Παράλληλα, η μέση κατανάλωση του μοντέλου, όπως και οι εκπομπές ρύπων CO2, παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον παλαιότερο κινητήρα, παρόλο που πλέον οι μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων γίνονται με τις νέες, αυστηρότερες νόρμες WLTP. To νέο Duster 1.5 Blue dCi 115 εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, τόσο στη δικίνητη, όσο και στην τετρακίνητη έκδοσή του.

Οι τιμές του Dacia Duster έχουν επίσης διαφοροποιηθεί ελαφρώς, ξεκινώντας από 15.980 ευρώ με το νέο κινητήρα 1.5 Blue dCi 115. Διατηρείται βεβαίως ο κορυφαίος Value for Money χαρακτήρας, ενώ το μοντέλο συνοδεύεται από 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύηση και 3 χρόνια οδικής βοήθειας.

Δείτε τη video-δοκιμή του Dacia Duster 4X4:

Δοκιμή Dacia Duster 4X4 1.5 dCi 110hp | Vlog