Από τη Θεσσαλονίκη με αγάπη, έρχεται η βελτιωμένη έκδοση Ranger Raptor “Black Force”, δια χειρός Ford Βροχίδης-Χατζής. Ω ναι, το απόλυτο Raptor είναι εδώ!

Πώς βελτιώνεις ένα Raptor; Τι παραπάνω μπορεί να χρειαστεί ένας λάτρης της εκτός δρόμου οδήγησης από το “τέρας” της Ford Performance; Αγωνιστική ανάρτηση FOX, αλουμινένια διπλά ψαλίδια και ελατήρια αντί για φύλλα σούστας πίσω, πολύ ικανή τετρακίνηση, αυτόματο 10άρι κιβώτιο ταχυτήτων (ίδιο με αυτό της Mustang), είναι μερικές μόνο από τις εργοστασιακές επεμβάσεις που ήδη έχει δεχθεί το Raptor. Μαζί και τα διευρυμένα μετατρόχια, τα φουσκωμένα φτερά και οι αλουμινένιες ποδιές!

Τι παραπάνω λοιπόν να ζητήσει κανείς; Η Ford Βροχίδης-Χατζής στη Θεσσαλονίκη ανεβάζει το επίπεδο, δημιουργώντας τη δική της εκδοχή του “απόλυτου” Ranger Raptor. Η πολυετής εμπειρία και βεβαίως η αγάπη του Τάσου Χατζή για το αυτοκίνητο και τις εκτός δρόμου περιπέτειες φαίνεται στο αποτέλεσμα. Ένα Raptor ακόμη πιο δυναμικό και ακόμη πιο μάχιμο. Έτοιμο για να επιτεθεί σε ακόμη πιο δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες, αλλά και με μια σειρά συστημάτων και ευκολιών που κάνουν τη συμβίωση μαζί του ακόμη πιο απολαυστική. Ακόμη και στο ταξίδι στην εθνική οδό!

Ford Ranger Raptor Black Force
Συνολικά 5 Ranger Raptor “Black Force” θα κατασκευαστούν από τη Ford Βροχίδης-Χατζής.

Αυτό είναι το Ranger Raptor “Black Force”

Το αρχικό σχέδιο είναι να κατασκευαστούν μόλις 5 τέτοια Raptor “Black Force”  με ολόκληρο το πακέτο εξοπλισμού που θα περιγράψουμε πιο κάτω. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι αλλά και οι ήδη κάτοχοι ενός Ranger Raptor μπορούν να αποκτήσουν μεμονωμένα κάποια από τα στοιχεία εξοπλισμού που προσφέρει η Βροχίδης-Χατζής.

Αναλυτικά η ειδική έκδοση “Black Force” περιλαμβάνει:

Εμπρός μπλοκέ διαφορικό

Οι λάτρες του extreme off road θα λατρέψουν την προσθήκη ενός μπλοκέ διαφορικού 100% στον εμπρός άξονα. Το σύστημα αυτό συμπληρώνει το ήδη πολύ ικανό σύστημα τετρακίνησης, προσφέροντας αυξημένες δυνατότητες αναρρίχησης ή υπερπήδησης εμποδίων. Είναι ηλεκτρομαγνητικό και απεμπλέκεται αυτόματα για προστασία απο βλάβες στο μπροστινό σύστημα μετάδοσης στα 30 km/h.

Αναβαθμισμένο φωτισμό

Νέα φωτιστικά LED έχουν προστεθεί εμπρός και πίσω. Τα εμπρός διαθέτουν πιο δυναμική σχεδίαση, θυμίζοντας έντονα τα φώτα μιας Mustang. Ταυτόχρονα, ισχυρές μπάρες LED έχουν τοποθετηθεί στην εργοστασιακή μάσκα του Raptor για πλούσιο φως ακόμη και στα πιο σκοτεινά σημεία.

Σύστημα Night Vision

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά συστήματα που έχει προστεθεί στο Raptor “Black Force” είναι μια κάμερα νυκτός. Χρησιμοποιώντας στρατιωτική τεχνολογία infrared, η κάμερα ανιχνεύει τα πάντα εμπρός του αυτοκινήτου και σε απόσταση έως και 400 μέτρα. Στην εργοστασιακή οθόνη του multimedia εμφανίζεται εικόνα που βοηθά ιδιαίτερα, όχι μόνο τη νύχτα, αλλά και σε συνθήκες εξαιρετικά περιορισμένης ορατότητας όπως πυκνή ομίχλη ή σκόνη.

 

Αυτόματα αναδιπλούμενα πλευρικά σκαλοπάτια

Τα εργοστασιακά σκαλοπάτια έχουν αντικατασταθεί με ηλεκτρικά αναπτυσσόμενα, όταν ανοίγουν/κλείνουν οι πόρτες. Τα σκαλοπάτια αυτά αντέχουν βάρος έως 350 kg και πέρα από την εντυπωσιακή λειτουργία τους προστατεύουν τα μαρσπιέ του αυτοκινήτου. Όταν κινείται το Raptor προσφέρουν αυξημένο κενό ανάμεσα στους τροχούς για προσπέλαση των πιο δύσβατων σημείων.

Καλύτερη μόνωση

Ειδικά θερμοηχομονωτικά φύλλα απόσβεσης κραδασμών, ελαφριά και κορυφαίας απόδοσης,  έχουν τοποθετηθεί σε όλη την καμπίνα (ουρανό, δάπεδο, πλάτη πίσω καθισμάτων και πόρτες). Σκοπός η ακόμη καλύτερη μόνωση της καμπίνας για αθόρυβες μετακινήσεις ακόμη και στα πιο μεγάλα ταξίδια.

Ακόμη και με αυτά τα ελαστικά το Raptor “Black Force” ταξιδεύει αθόρυβα!

Καλύτερο ηχοσύστημα

Τοποθέτηση νέων ηχείων στο εργοστασιακό ηχοσύστημα, subwoofer και ενισχυτής, μαζί με ειδικές καλωδιώσεις. Η αναβάθμιση στον ήχο είναι παραπάνω από αισθητή και μαζί με την ειδική μόνωση παρέχεται μια εξαιρετική ακουστική εντός της καμπίνας. Ταυτόχρονα, η εργοστασιακή πηγή ήχου εμπλουτίζεται με CarPlay και Android Auto, ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεση του χάρτες Google, media player και πολλά ακόμη. Μέχρι και τηλεόραση!

Κάμερες 360 μοιρών

Τοποθέτηση συστήματος καμερών 360° εμπρός, πίσω και στο πλάι, για πλήρη έλεγχο τόσο σε διαδρομές off road όσο και σε συνθήκες πόλης. Η απεικόνιση του συστήματος γίνεται με διακόπτη στην εργοστασιακή οθόνη του συστήματος multimedia. Την ίδια στιγμή, οι κάμερες συνδέονται με καταγραφικό και αποθηκεύεται όλο το υλικό σε περίπτωση ενεργοποίησης του συναγερμού ή ατυχήματος.

Συναγερμό

Το σύστημα συναγερμού διαθέτει τηλεματικές λειτουργίες και GPS με αναγνώριση ιδιοκτήτη, έλεγχο της κατάστασης του αυτοκινήτου από οπουδήποτε, εκκίνηση και σβήσιμο του κινητήρα από απόσταση.

Ford Ranger Raptor Black ForceΦως στο χώρο αποσκευών

Έχει προστεθεί ειδικός LED φωτισμός στο χώρο απόσκευών, μαζί με ένα ειδικό αμορτισεράκι για ομαλό ανοίγμα της πίσω πόρτας.

Νέα εμφάνιση

Την εμφάνιση της ειδικής έκδοσης συμπληρώνει η τοποθέτηση βινυλίου σε διάφορα σχέδια, καλύπτοντας όλα τα πάνελ του αυτοκινήτου. Ο σχεδιασμός μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Το πρώτο από τα πέντε Raptor “Black Force” που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει σχέδιο που θυμίζει το δέρμα του Ράπτορα, όπως μας εξήγησε ο κ. Τάσος Χατζής.

Ολες οι μηχανικές και ηλεκτρικές εργασίες γίνονται στις εγκαταστάσεις της Ford Βροχίδης-Χατζής στη Θεσσαλονίκη, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής 29 (τηλ. 2311 476200).

Δείτε το video: