Το ανανεωμένο Hyundai i20 φέρει μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στον εξοπλισμό, στην ασφάλεια αλλά και στην εμφάνιση του.

Η γκάμα της τρέχουσας γενιάς i20 επαναλανσάρεται στην αγορά, κάνοντας το ενδιάμεσο facelift στην πορεία του. Αυτό περιλαμβάνει ανανεώσεις σε όλους τους τομείς και μεταξύ άλλων νέους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς. Σχεδιαστικά οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στη νέα μάσκα με το καινούριο μοτίβο της γρίλιας, επανασχεδιαμσό του εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, ελαφρώς διαφοροποιημένα πίσω φώτα και βεβαίως νέες ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών.

Το μοντέλο διατηρεί το σπορ χαρακτήρα του χάρη στη χαμηλή οροφή και το μεγάλο του μεταξόνιο, έχοντας ταυτόχρονα βελτιώσει την αεροδυναμική του μειώνοντας την αντίσταση του αέρα. Γεγονός που επηρεάζει προς το καλύτερο – έστω και ανεπαίσθητα – την οικονομία καυσίμου.

Hyundai i20Γνώριμη παραμένει η εικόνα στο εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια ευάερη αίσθηση. Το ανανεωμένο Hyundai i20 προσφέρει διατίθεται με κορυφαία στην κατηγορία του χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, όπως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, USB τύπου-A και USB τύπου-C, δεύτερης γενιάς eCall βασισμένο στο δίκτυο 4G και Over-the-Air (OTA) χάρτες πλοήγησης. Η οθόνη infotainment ενσωματώνει λειτουργικό Apple CarPlay και Android Auto για mirroring των iPhone και Android smartphones, ενώ ανάλογα με την έκδοση διατίθεται και ασύρματη φόρτιση smartphone. Το ανανεωμένο μοντέλο προσφέρει την τελευταία εκδοχή της τηλεματικής Bluelink που έρχεται με δωρεάν τριετή συνδρομή Bluelink και δωρεάν τριετή συνδρομή OTA. Σε επίπεδο χώρων δεν υπάρχουν αλλαγές, με το χώρο φόρτωσης να μετρά 352 λίτρα και 1.165 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Στον τομέα της ασφάλειας, το ανανεωμένο i20 διαθέτει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά του Hyundai Smart Sense στο βασικό του εξοπλισμό. Στοιχεία όπως το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) με λειτουργίες “City”, “Interurban” και “Pedestrian” προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, το σύστημα υποβοήθησης παρακολούθησης λωρίδας (LFA) και προαιρετικά τα Rear Cross-traffic Collision Assist, υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο και έξυπνο Cruise Control.

Οι κινητήρες του μοντέλου παραμένουν οι γνωστοί. Ο ατμοσφαιρικός 1.2lt με 84 ίππους και ο 1.0 T-GDi (turbo) με 100 ίππους. Ο τελευταίος μπορεί να συνδυαστεί με ένα 48V υβριδικό σύστημα, συμβάλλοντας έτσι σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 3 έως 4%. Ο ισχυρότερος κινητήρας διατίθεται και με την επιλογή ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (7DCT) ή με ένα έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων (iMT), παρέχοντας μια ομαλή οδηγική εμπειρία. Η έκδοση με τον 4-κύλινδρο κινητήρα MPi 1,2 λίτρων συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού του ανανεωμένου Hyundai i20 είναι οι Exclusive, Premium και Distinctive. Οι τιμές ξεκινούν από τις 18.390 ευρώ στην έκδοση 1,2 MPi, ενώ οι εκδόσεις 1.0Τ ξεκινούν από τις 19.390 ευρώ χωρίς το υβριδικό σύστημα και από 20.390 ευρώ με το 48V Hybrid.

Hyundai i20