Στην πρώτη της παρουσία στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este, η Hyundai παρουσίασε το N Vision 74, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στο Pony Coupe Concept του 1974.

Στην εμβληματική εκδήλωση της Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, η Hyundai παρουσίασε το concept N Vision 74, τραβώντας την προσοχή των προσκεκλημένων. Στην παγκοσμίου φήμης υπαίθρια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων και πρωτότυπων, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο οι καλύτερες δημιουργίες. Το N Vision 74 που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2022, είναι ένα υβριδικό «Rolling Lab» κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Έχει εμπνευστεί σχεδιαστικά από το Pony Coupe Concept του 1974 που σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Ιταλό σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro.

Το N Vision 74 αναπτύχθηκε με μια μοναδική υβριδική αρχιτεκτονική κυψελών καυσίμου υδρογόνου που συνδυάζει τις δυνάμεις του κινητήρα μπαταρίας και ενός συστήματος υδρογόνου. Αναπτύχθηκε με προτεραιότητα τις υψηλές επιδόσεις, είναι ικανό για σταθερή απόδοση ισχύος και χωρίς την υποβάθμιση ισχύος που παρουσιάζουν τα ηλεκτρικά (EV) οχήματα σε συνθήκες χαμηλής φόρτισης. Σε συνδυασμό με τον χρόνο επαναφόρτισης των 5 λεπτών, αυτή η υβριδική αρχιτεκτονική κυψελών καυσίμου υδρογόνου διερευνά τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεών του ως ένα πλήρως λειτουργικό Rolling Lab.

Το N Vision 74 διαθέτει αριστερό και δεξιό ανεξάρτητο διπλό μοτέρ στους πίσω τροχούς, με συνολική απόδοση 680 ίππων, παρέχοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Η ισχύς παρέχεται από μια στοίβα κυψελών καυσίμου υδρογόνου 85 kW στο μπροστινό μέρος, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 62 kWh μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού και δύο δεξαμενές υδρογόνου 2,1 κιλών στο πίσω μέρος με δυνατότητα αυτονομίας σχεδόν 600 χιλιομέτρων.

Σχεδιαστικά, το N Vision 74 εξερευνά την ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας αιχμής και του σχεδιασμού κληρονομιάς. Το εξωτερικό του στυλ αναδεικνύει την καθαρή επιφάνεια, το προφίλ με δυναμικές αναλογίες και την κολόνα Β του Pony Coupe Concept. Το οδηγοκεντρικό εσωτερικό του συνδυάζει στοιχεία κληρονομιάς και μοντέρνα σχεδίαση, όπως digital cluster και αναλογικά κουμπιά.