5άστερο το Kia EV6 από τον Euro NCAP

Το ηλεκτρικό Kia EV6 βραβεύτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας στις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover Kia EV6 τιμήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας μετά από εκτεταμένες δοκιμές από τον Euro NCAP, τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών ασφάλειας της Ευρώπης. Το EV6 πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων, αποδεικνύοντας τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας του.

Πιο συγκεκριμένα το EV6 πέτυχε 90% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% στην προστασία παιδιών και 64% στους ευάλωτους χρήστες του δρόμου συμπεριλαμβανομένων των πεζών. Στην κατηγορία «υποβοήθηση ασφαλείας», η οποία βαθμολογεί ένα όχημα με βάση τη διαθεσιμότητα μιας ολοκληρωμένης σειράς τεχνολογιών αποφυγής ατυχημάτων, το μοντέλο σημείωσε επιτυχία 87%.

Στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης και στην πιο σοβαρή δοκιμή πρόσκρουσης σε σταθερό εμπόδιο, το EV6 συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, παρέχοντας ισχυρή προστασία σε όλες τις βασικές περιοχές του σώματος του οδηγού και των επιβατών. Το EV6 σημείωσε επίσης καλή βαθμολογία στις δοκιμές παιδιών, με το όχημα να προστατεύει όλες τις κρίσιμες περιοχές των ανδρείκελων που αντιπροσωπεύουν επιβάτες έξι και δέκα ετών.

Η βαθμολογία ασφάλειας του EV6 ενισχύθηκε από την υψηλής αντοχής Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και την άκαμπτη δομή του αμαξώματος του οχήματος. Η ασφάλεια του θαλάμου επιβατών έχει βελτιωθεί με τη χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής που αντιπροσωπεύει το 63,6% της δομής του αμαξώματος του EV6, ενώ η εκτεταμένη θερμική σφράγιση κατά τη διαδικασία παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη εντυπωσιακής στρεπτικής ακαμψίας 48,5.

Το μοντέλο διαθέτει 7 προηγμένους αερόσακους συνολικά, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικού πλευρικού αερόσακου που βοηθά στην προστασία από σύγκρουση μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού στο μπροστινό κάθισμα. Όλα τα μοντέλα EV6 είναι εξοπλισμένα στάνταρ με συστήματα Διαχείρισης Ευστάθειας Οχημάτων (VSM) και Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθειας (ESC) για να βοηθήσουν τους οδηγούς να διατηρήσουν τον έλεγχο στο φρενάρισμα και στις στροφές.