Τελικά τι συμβαίνει με τη Lotus;

17 Ιουλίου 2012     

Το Σεπτέμβριο του 2010, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, η Lotus είχε αποκαλύψει τα σχέδια της για μια γκάμα έξι νέων αυτοκινήτων, ανάμεσα στα οποία η νέα Elise και η επιστροφή των Esprit και Elan. Σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά από εκείνη την πολλά υποσχόμενη παρουσίαση, όχι μόνο δεν έχουμε δει τίποτα από τα παραπάνω μοντέλα αλλά η Lotus αποσύρει τη συμμετοχή της από τη φετινή έκθεση του Παρισιού. Τελικά τι συμβαίνει με τη Βρετανική μάρκα…;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεν είναι από αυτά που οι φίλοι της Lotus θα θέλουν να θυμούνται. Τα έξι εντυπωσιακά πρωτότυπα έμειναν στις ξεθωριασμένες μνήμες του παρελθόντος και όπως όλα δείχνουν τα σχέδια μπήκαν στο τελευταίο συρτάρι μετά την απομάκρυνση του CEO Dany Bahar, ο οποίος και βρισκόταν πίσω από την “αναγέννηση” της μάρκας. Τώρα η Lotus δείχνει ότι βρίσκεται σε μια σημαντική περίοδο κρίσης, με την Proton να εξαγοράζεται από την DRB-Hicom και ταυτόχρονα να γίνονται ελάχιστες πωλήσεις αυτοκινήτων αλλά και να σταματά η γραμμή παραγωγής. Και μέσα σε όλον αυτόν τον κακό χαμό… “σκάει” η είδηση ότι η Lotus αποσύρεται από το 2012 Paris Motor Show.

2012 Goodwood Festival of Speed

Ευτυχώς για όλους εμάς τους λάτρεις της μάρκας, υπάρχουν και καλά νέα, απλά θέλουν λίγο ψάξιμο παραπάνω. Ας μην ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο 2012 Goodwood Festival of Speed (αυτό το τεράστιο πανηγύρι ταχύτητας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Βρετανία) η Lotus ήταν η τιμώμενη μάρκα. Ένα τεράστιο μνημείο είχε στηθεί στην είσοδο του φεστιβάλ υπενθυμίζοντας σε όλους τους επισκέπτες ποια είναι η Lotus και τι έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα δυναμικό παρόν έδωσαν οι ολοκαίνουριες Exige S και Exige S Roadster. Αυτή είναι ίσως και η πρώτη κίνηση της DRB-Hicom για να φέρει σταδιακά τη Lotus εκεί που της αρμόζει, στην κορυφή. Απλές και απέριττες κινήσεις που στοχεύουν στην καρδιά του οδηγού, όπως άλλωστε και τα ίδια της τα μοντέλα, που με τη χάρη της απλότητας και του χαμηλού βάρους αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων. Μπορεί να μη δούμε τελικά τις νέες Esprit, Elan, Elise, Elite και Eterne (παρά μόνο σε video), αλλά ίσως είναι καλύτερα έτσι, καθώς μαζί τους δε θα δούμε και τον Dany Bahar. Όπως δε θα δούμε τη μάρκα και στο φετινό Paris Motor Show, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Διαβάστε ακόμη:
Η νέα Lotus Exige S
Η νέα Lotus Exige S Roadster