Mazda και Fiat υπέγραψαν για το νέο roadster της Alfa Romeo

19 Ιανουαρίου 2013        

Το 2015 θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου roadster που θα προκύψει από τη συνεργασία της Alfa Romeo με τη Mazda. Οι δύο εταιρίες, Mazda Motor Corporation και Fiat Group Automobiles S.p.A., υπέγραψαν χθες 18 Ιανουαρίου τη συμφωνία που πρωτοανακοίνωσαν στις 23 Μαΐου 2012, η οποία προβλέπει την παραγωγή ενός ανοιχτού, διθέσιου, σπορ αυτοκινήτου.

Αυτή θα είναι και η πρώτη Alfa Romeo που θα κατασκευάζεται στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, ξεκινώντας το 2015. Το νέο roadster θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική της νέας γενιάς Mazda MX-5. Τα μοντέλα αν και θα μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία (διθέσια roadster με κίνηση στους πίσω τροχούς) θα είναι διαφοροποιημένα μεταξύ τους, ενσωματώνοντας το καθένα το ξεχωριστό στυλ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μάρκας. Τα δύο μοντέλα, της Alfa Romeo και της Mazda, θα κινούνται το καθένα με ξεχωριστούς, ιδιόκτητους κινητήρες της κάθε εταιρίας.

Οι σχεδιαστικές γραμμές των νέων μοντέλων παραμένουν ακόμη μυστήριο, ωστόσο μια πολύ πρόχειρη γεύση μπορούμε να πάρουμε από τη φωτογραφία παραπάνω, αν υποθέσουμε ότι οι Ιταλοί θα ακολουθήσουν το DNA της πολυσυζητημένης Alfa Romeo 4C.

Διαβάστε ακόμη:
Νέα στοιχεία για το Honda NSX Concept