Ανανεωμένο Mazda CX-30 2022. Τι αλλάζει;

Το Mazda CX-30 δέχθηκε ανεπαίσθητες αλλαγές και επαναλανσάρεται ως μοντέλο 2022. Τι άλλαξε όμως;

Οι ανανεωμένες εκδόσεις του Mazda CX-30 είναι πλέον διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.  Το crossover της Mazda στην έκδοση του 2022 περιλαμβάνει μικρές βελτιώσεις σε τομείς όπως η ποιότητα του ήχου από τον κινητήρα e-Skyactiv X, νέες δυνατότητες δικτύωσης του αυτοκινήτου, νέο εξωτερικό χρώμα (Platinum Quartz), καθώς και μία ειδική έκδοση με την ονομασία Homura.

Επιπρόσθετα με τα παραπάνω, το CX-30 του 2022 θα προσφέρει και αρκετά βελτιωμένο επίπεδο άνεσης στην οδήγηση. Τα νέα χαρακτηριστικά ευκολίας που είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής MyMazda, περιλαμβάνουν εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών, αποστολή της διαδρομής στο αυτοκίνητο (send route to car), εύρεση θέσης του αυτοκινήτου (vehicle finder) και κατάσταση αυτοκινήτου (vehicle status). Επιπλέον περιλαμβάνει συστήματα που εφησυχάζουν τον κάτοχο του οχήματος όπως οι εξ αποστάσεως προειδοποιήσεις ασφαλείας (remote security alert), η ενημέρωση για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου (vehicle health report), οι επιλογές κλήσης οδικής βοήθειας και το eCall.

Η ειδική έκδοση CX-30 Homura διαθέτει γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες και εσωτερική επένδυση σε μαύρο ύφασμα με κόκκινες λεπτομέρειες. Όσο για τις τιμές, η έκδοση Homura κοστίζει 28.253 ευρώ με τον κινητήρα e-Skyactiv-G122, ενώ οι εκδόσεις Homura e-Skyactive-X των 186 ίππων κοστίζουν 29.644 ευρώ. Ασχέτως έκδοσης, το ανανεωμένο Mazda CX-30 ξεκινά από 25.525 ευρώ.

Δείτε τη δοκιμή του Mazda CX-30 MY2020