Νέα εμφάνιση και φρέσκο λογότυπο για την Opel

Η Opel αποκτά νέα εμφάνιση. Το λογότυπο της μάρκας έχει τώρα με πιο εκλεπτυσμένη σχεδίαση, νέα γραμματοσειρά “Opel Next” και ένα λαμπερό κίτρινο χρώμα.

Στόχος της νέας ταυτότητας για την Opel είναι η δημιουργία μιας ακόμα πιο μοντέρνας και τολμηρής εμφάνιση. Η Opel συμβόλιζε ανέκαθεν τον εκδημοκρατισμό της καινοτομίας και της μετακίνησης. Η “Νέα Opel” εκφράζει τώρα αυτό το πνεύμα και την ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα. Το ταξίδι στο μέλλον ξεκίνησε με το Opel GT X Experimental. Στο πρωτότυπο μοντέλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το νέο έμβλημα Opel Blitz. Το λαμπερό κίτρινο neon της χαρακτηριστικής γραμμής γίνεται τώρα το ‘Opel yellow’ της ανανεωμένης εταιρικής ταυτότητας.

Opel GT X Experimental
Το Opel GT X Experimental.

Το νέο Opel Mokka είναι το πρώτο αυτοκίνητο του Γερμανού κατασκευαστή όπου παρουσιάζεται το νέο πρόσωπο της Opel – το Vizor – και η μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία του cockpit – το Pure Panel. Η Opel αποκαλύπτει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία της νέας της εμφάνισης. Νέο λογότυπο, νέα γραμματοσειρά, νέο χρώμα… “Νέα Opel”. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, η νέα εμφάνιση θα είναι διαθέσιμη και στα νέα Crossland και Mokka. Αυτά θα είναι τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής με τη νέα σχεδίαση.

Τι αλλάζει στο λογότυπο της Opel;

Η νέα σχεδίαση της Opel επικεντρώνεται στα βασικά και απαραίτητα, απαλλαγμένη από κάθε στοιχείο που είναι περιττό ή αποσπά την προσοχή. Επομένως αντικατοπτρίζει τη Γερμανική ακρίβεια, “τολμηρή” και “καθαρή”. Εστιάζοντας στο Blitz, ο κύκλος του νέου λογοτύπου είναι λεπτός. Το λεκτικό σήμα της μάρκας αποτελεί μία ισχυρή βάση για το λογότυπο. Η νέα γραμματοσειρά με την ονομασία “Opel Next” είναι επίσης απαλή, δυναμική, μοντέρνα και σαφής. Το νέο Opel yellow συμβολίζει τον ηλεκτρισμό, το νέο καύσιμο για την ηλεκτρική εποχή. Το χρώμα είναι “ενεργειακό”, αφήνει το στίγμα του και, κατά συνέπεια, δημιουργεί μία μοναδική ταυτότητα.

Η νέα εμφάνιση θα τύχει εφαρμογής σε όλους τους τομείς – προϊόντα, πωλήσεις αλλά και στο μάρκετινγκ. Επίσης, θα επεκταθεί σε όλα τα κανάλια και μέσα επικοινωνίας.