Εντυπωσιακό το νέο Opel Insignia Grand Sport

Με εντελώς νέα σχεδίαση, άφθονο δυναμισμό και προηγμένες τεχνολογίες -συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος all wheel drive- το ολοκαίνουριο Opel Insignia Grand Sport έρχεται την άνοιξη του 2017.
Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Opel Insignia Grand Sport και αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό!
Από την πρώτη κιόλας ματιά στην επόμενη γενιά του Insignia διαπιστώνουμε ότι όντως μιλάμε για ένα Grand Sport. Βασισμένο σε νέα αρχιτεκτονική, με μεγαλύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερους χώρους αλλά και πιο αθλητικές αναλογίες, το Insignia Grand Sport δείχνει πολύ μακρύτερο, χαμηλότερο και με μια απέριττη σιλουέτα ενός coupé.
Όπως και στο Opel Astra, η απόδοση ήταν βασικό κριτήριο στη φάση εξέλιξης του νέου Insignia. Η βελτιστοποιημένη διάταξη χώρων και η χρήση ελαφρών υλικών συνετέλεσαν στην εξοικονόμηση βάρους έως 175 kg, προς όφελος της οδηγικής ακρίβειας και ευελιξίας. Νέα, high-tech χαρακτηριστικά όπως το σύστημα all-wheel drive με torque vectoring ή το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο επιτρέπουν στους οδηγούς να αξιοποιούν στο έπακρο τις ικανότητές τους.
Το Insignia Grand Sport έρχεται εξοπλισμένο με μία σειρά κορυφαίων τεχνολογιών που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη. Έτσι λοιπόν θα υπάρχουν οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED matrix, οι οποίοι εξελίχθηκαν ακόμη περισσότερο ειδικά για το Insignia παρέχοντας ισχυρότερη εμβέλεια μέχρι 400m για τη μεγάλη σκάλα, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης, νέο σύστημα head-up display και κάμερα 360°, αλλά και premium καθίσματα με πιστοποίηση AGR. Και βεβαίως όπως όλα τα νέα Opel, το Insignia Grand Sport έρχεται με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink και το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, με τη νέα υπηρεσία Personal Assistant.
Στο εσωτερικό του νέου Insignia υπάρχουν όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες και μία κονσόλα επικεντρωμένη στον οδηγό.
Στον τομέα της ασφάλειας, η ναυαρχίδα της Opel θα εξοπλίζεται με ενεργό αλουμινένιο καπό, που σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, ανασηκώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, για να αυξήσει την απόσταση από τα σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα, βελτιώνοντας αισθητά την προστασία των πεζών.
Από πλευράς διαστάσεων το νέο Opel Insignia έχει αυξηθεί ελάχιστα σε μήκος, φτάνοντας στα 4.897 mm, ενώ κατάφερε να απαλλαγεί από 60 kg μόνο από το αμάξωμα. Συνολικά, η νέα γενιά ζυγίζει 175 kg λιγότερα από το απερχόμενο μοντέλο. Η αύξηση του μεταξονίου κατά 92 mm μειώνει σημαντικά τους εμπρός και πίσω προβόλους, ενώ μεγάλωσαν και τα μετατρόχια κατά 11 mm. Τέλος, η οροφή είναι πιο αεροδυναμική και χαμηλωμένη κατά 29 mm, συντελώντας ταυτόχρονα στη δημιουργία μιας πιο αθλητικής σιλουέτας.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Opel Insignia Grand Sport θα πραγματοποιηθούν στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο του 2017.
Η Opel κάνει λόγο για σύγχρονους turbo κινητήρες στο νέο Insignia αλλά και ένα νέο σύστημα τετρακίνησης.

Το νέο Opel Insignia είναι ελαφρώς μεγαλύτερο αλλά πολύ πιο δυναμικό σχεδιαστικά.