Το Toyota GR HV Sports είναι ένα GT86 Hybrid

Ας προσποιηθούμε για λίγο ότι αυτό δε μοιάζει με το γιαπωνέζικο reboot της τηλεοπτικής σειράς “Ιππότης της Ασφάλτου” και ότι αυτό δε θυμίζει τον τηλεοπτικό KITT. Κι αυτό γιατί στην πράξη βλέπουμε το Toyota GR HV Sports, ένα πρωτότυπο που θα εμφανιστεί στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο που μας δείχνει το πως θα μπορούσε να μοιάζει ο διάδοχος του GT86.

Το GR HV Sports (θυμάστε το νέο σπορ τμήμα της Toyota με τα αρχικά GR;) είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με targa οροφή και μαύρο ματ χρώμα, ωστόσο πριν ασχοληθούμε με τη σχεδίασή του αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι είναι υβριδικό. Είναι ένα πισωκίνητο αγριεμένο ξαδελφάκι του Prius, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και συστοιχία μπαταριών τοποθετημένη χαμηλά στο κέντρο του αμαξώματος.

Σχεδιαστικά, μπορεί να απέχει στις λεπτομέρειες από αυτό που λέμε “συμβατικό”, ωστόσο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι υιοθετεί στοιχεία που φαίνεται να είναι εμπνευσμένα από τους αγώνες. Έτσι, οι εμπρός προβολείς αλλά και οι ζάντες θυμίζουν έντονα το αγωνιστικό TS050 Hybrid με το οποίο η Toyota τρέχει στις 24 Ώρες του Le Mans, ενώ πίσω οι αεραγωγοί δίπλα στα φώτα μοιάζουν με τους αεραγωγούς στο αγωνιστικό Yaris WRC, έστω και σε πιο ήπια μορφή.

Εντυπωσιακό τέλος είναι και το εσωτερικό του, το οποίο φαίνεται σαν μια βελτιωμένη εκδοχή αυτού στο υπάρχον Toyota GT86.