Νέο Toyota Aygo

6 Μαρτίου 2014     
Με μια ολόφρεσκη και ξεχωριστή σχεδίαση, το νέο Toyota Aygo αποκαλύπτεται πλήρως. Μάλιστα, το μικρό της Toyota ξεχωρίζει από τη χαρακτηριστική σχήματος “Χ” εμπρός μάσκα, λες και ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο πόλης του Wolverine στην ταινία X-Men…

Η δεύτερη γενιά του Toyota Aygo εκτός από τη φρέσκια και πιο δυναμική όψη, έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις (+25mm σε μήκος, -5mm σε ύψος, +8mm μετατρόχια) και βεβαίως ακόμη καλύτερη διαχείριση του εσωτερικού με μεγαλύτερη ευρυχωρία και +29lt χώρου αποσκευών. Εκτός από το εμπρός μέρος σε σχήμα “Χ”, πίσω ακολουθείται μια εξίσου εντυπωσιακή αισθητική με δυναμικής σχεδίασης προφυλακτήρα και μεγάλα κάθετα φώτα που αγκαλιάζουν το πίσω παρμπρίζ.
Αυτό που συναντούμε για πρώτη φορά είναι οι δυνατότητες προσωποποίησης, καθώς η εμπρός γρίλια, τα ένθετα του προφυλακτήρα και οι ζάντες αλουμινίου μπορούν να διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο, μαζί με χρωματικές λεπτομέρειες στην καμπίνα (κονσόλα ελέγχου, αεραγωγοί, επιλογέας ταχυτήτων κ.λ.π.). Μπορούν να αλλάξουν και μετά την αγορά, διατηρώντας το Aygo φρέσκο καθ’ όλη τη διάρκεια της ιδιοκτησίας. Διαθέσιμα είναι και στιλιστικά πακέτα που κάνουν τους χρωματικούς συνδυασμούς ευκολότερους από το να επιλεγούν κομμάτι-κομμάτι οι διάφορες λεπτομέρειες. Ανάμεσα στα νέα στοιχεία της καμπίνας, διακρίνεται και το σύστημα multimedia x-touch, το οποίο συνδυάζει σε μια οθόνη όλα όσα θα χρειαστεί ο οδηγός, συμπεριλαμβανομένου της συνδεσιμότητας του smartphone του.
Ο κινητήρας του νέου Aygo είναι ο γνώριμος 1.000άρης, ωστόσο έχει βελτιωθεί με στόχο την ακόμη καλύτερη κατανάλωση και τους χαμηλότερους ρύπους. Αποδίδει 68 ίππους στις 6.000 rpm και 95 Nm ροπής στις 4.300 rpm, με τα 85 Nm να είναι διαθέσιμα από τις 2.000 rpm. Η μετάδοση γίνεται μέσω μηχανικού 5-τάχυτου κιβωτίου και προαιρετικά διατίθεται το νέο x-shift με paddles στο τιμόνι.
Το νέο Toyota Aygo θα κυκλοφορήσει σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις, ενώ θα υπάρξει και έκδοση με υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή. Η κατασκευή του θα συνεχίσει να γίνεται σε συνεργασία με τις Citroen και Peugeot και τα τρία μοντέλα Aygo, C1 και 108 θα παράγονται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας στην Τσεχία.

Διαβάστε ακόμη: