Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες με τη BMW M5 να driftάρει για 8 ώρες

Η νέα BMW M5 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερης διάρκειας drift στην ιστορία, πλαγιολισθαίνοντας συνεχώς επί 8 ώρες και ένα δεύτερο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο drift δύο οχημάτων.

Η νέα BMW M5 έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερης διάρκειας drift που έγινε ποτέ. Πλαγιολισθαίνοντας συνεχώς επί 8 ώρες, έκανε ακόμη και ανεφοδιασμό με το πλάι! Ένα δεύτερο ρεκόρ καταγράφτηκε για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο drift δύο οχημάτων που κράτησε 1 ώρα!

Ο εκπαιδευτής Johan Schwartz εκτέλεσε ένα συνεχόμενο drift διάρκειας οκτώ ωρών στο BMW Performance Center στη Νότια Καρολίνα. Με μια BMW M5 κάλυψε 374,2 km στο skid pad. Όλα με το πλάι! Το επίτευγμα χάρισε στη BMW μία θέση στο βιβλίο Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, για το μεγαλύτερο σε διάρκεια ντριφτάρισμα στην ιστορία. Ο Schwartz συνέτριψε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 230,1 km.

Δείτε το προηγούμενο ρεκόρ drift με ένα Toyota GT86

Ανεφοδιασμός σε drift με BMW M5

BMW M5 drift

Μάλιστα, για τις ανάγκες του ρεκόρ σχεδιάστηκε και ένα ειδικό σύστημα ανεφοδιασμού. Έτσι η M5 μπορούσε να ντριφτάρει χωρίς διακοπή όλο το οκτάωρο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμού Γκίνες. Έτσι, ο ανεφοδιασμός της BMW M5 έγινε με τρόπο αντίστοιχο των μαχητικών αεροπλάνων εν κινήσει. Βέβαια στην περίπτωση της M5 η διαδικασία έγινε με το χέρι, ωστόσο το εντυπωσιακό του πράγματαος ήταν ότι τα δύο αυτοκίνητα ντριφτάριζαν την ώρα του ανεφοδιασμού. Μία δεύτερη BMW M5 συνόδευσε το πρώτο αυτοκίνητο, με έναν άνθρωπο να αιωρείται στο κενό βάζοντας βενζίνη. Τρελό;

Την ίδια ημέρα επιτεύχθηκε και ένα δεύτερο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Αυτό του ταυτόχρονου drift δύο οχημάτων σε βρεγμένο οδόστρωμα. Οι Schwartz και Mullins ντριφτάρισαν μαζί για μία ώρα, καλύπτοντας συνολικά 79.3 km.