Ο Carlos Sainz στο ράλι Monte Carlo με Megane R.S.

Το νέο Megane R.S. θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο WRC και το ράλι Monte Carlo, στα χέρια του Carlos Sainz του νεότερου.

Megane R.S.

Ο πιλότος της Renault Sport Formula One Team, Carlos Sainz ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του και ετοιμάζεται για ένα δυναμικό ντεμπούτο στο ράλι Monte Carlo. Ο 23-χρονος Ισπανός θα είναι ο VIP guest star που θα “ανοίξει” την ειδική διαδρομή La Cabanette-Col de Braus στις 28 Ιανουαρίου. Θα τρέξει ως πλοηγός με το νέο Renault Megane R.S.

Αυτό θα είναι και το επίσημο “βάπτισμα” του νεαρού Sainz στα ράλι. Ο υιός ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, που κέρδισε στο Monte Carlo το 1991, 1995 και 1998.

Carlos Sainz

Το ράλι Monte Carlo ξεκινά σήμερα στις 17:50 μπροστά από το καζίνο στο Μονακό. Θα ακολουθήσουν δύο δύσκολες νυχτερινές ειδικές διαδρομές στις Άλπεις, κοντά στο Gap. Η κυρίως δράση βεβαίως θα εξελιχθεί Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, στα βουνά γύρω από το Πριγκιπάτο.

Σχετικά με το νέο Megane R.S.

Θυμίζουμε πως το hot-hatch της Renault αποκαλύφθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια έκδοση που σε κάθε γενιά του Megane αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Κυρίως λόγω οδικής συμπεριφοράς και όχι τόσο λόγω επιδόσεων. Τώρα, στη νέα γενιά του Megane R.S. υπάρχει σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL (αντίστοιχο μιας Porsche 911 GT3), αλλά και νέος κινητήρας turbo 1,8lt με ισχύ 280 ίππων και 390Nm. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, Sport και Cup. Αυτές θα προσφέρονται με μηχανικό αλλά και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC, ενώ η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.