Η Ford αποκαλύπτει το Ranger Raptor, την σκληρότερη και ταχύτερη έκδοση του pick up της. Το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Gamescom, στη Γερμανία. Έχοντας εξελιχθεί από την Ford Performance για τους λάτρεις της γρήγορης off-road οδήγησης, το Raptor θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τα μέσα του 2019, με την ισχύ μιας έκδοσης Bi-turbo του κινητήρα 2.0litre EcoBlue diesel της Ford. Αποδίδει 213 ίππους και ροπή 500 Nm, σε συνδυασμό με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Ford Ranger Raptor

Η εμφάνιση του απόλυτου Ranger ενισχύεται από ένα μοναδικό πλαίσιο της Ford Performance, βελτιστοποιημένο για γρήγορη οδήγηση εκτός δρόμου και δυνατότητες παντός εδάφους. Αυτό χρησιμοποιεί υψηλής αντοχής ατσάλια με μειωμένη περιεκτικότητα κραμάτων, για να αντέχει την υψηλή καταπόνηση που επιφέρει η γρήγορη off-road οδήγηση. Η ανάρτηση του Raptor είναι φτιαγμένη για να τα βγάζει πέρα σε δύσκολα εδάφη με υψηλές ταχύτητες, διατηρώντας παράλληλα έλεγχο και άνεση. Αμορτισέρ FOX με Position Sensitive Damping παρέχουν αυξημένες δυνάμεις απόσβεσης σε ακραίες συνθήκες για απαράμιλλη συμπεριφορά off-road και μειωμένες δυνάμεις απόσβεσης σε μέτριες συνθήκες για πιο βελτιωμένη ποιότητα κύλισης στο δρόμο.

Ford Ranger Raptor

Οι σπορ αποσβεστήρες με έμβολα 46,6 mm υποστηρίζονται από αλουμινένιους βραχίονες ελέγχου, με προεξέχοντες βάσεις θόλων αμορτισέρ μπροστά και ειδική νέα διάταξη πίσω ανάρτησης με γόνατα ελατηρίων, αλλά και ενσωματωμένο σύνδεσμο Watt που επιτρέπει την κίνηση του άξονα πάνω / κάτω με ελάχιστη πλευρική απόκλιση. Το φρενάρισμα εκτελείται από εμπρός δαγκάνες δύο εμβόλων, αεριζόμενους εμπρός δίσκους 332 mm x 32 mm και αεριζόμενους πίσω δίσκους 332 mm x 24 mm. Ελαστικά παντός εδάφους BF Goodrich 285/70 R17 έχουν εξελιχθεί ειδικά για το Ranger Raptor.

Το μοντέλο διαθέτει επίσης νέα ποδιά στο κάτω μέρος από ατσάλι υψηλής αντοχής πάχους 2,3 mm, πλέον των στάνταρ προστατευτικών που υπάρχουν για τον κινητήρα και το κιβωτίο τετρακίνησης του Ranger.

Ford Ranger Raptor

Εντυπωσιακό σε εμφάνιση και λειτουργικότητα

Η δυναμική σχεδίαση του Ranger Raptor περιλαμβάνει νέα μάσκα, εμπνευσμένη από το Ford F150 Raptor, προβολείς xenon και νέο εμπρός προφυλακτήρα με νέους προβολείς LED και λειτουργικούς αεραγωγούς air-curtain. Τα συνθετικά προστατευτικά στο πλάι, πέρα από την προστασία του αμαξώματος επιτρέπουν τη μακρύτερη διαδρομή της ανάρτησης αλλά και τη φιλοξενία των μεγαλύτερων ελαστικών. Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα καθίσματα, ενώ ο διάκοσμος είναι διανθισμένος με μπλε ραφές και δερμάτινες πινελιές.

Το Ranger Raptor επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν από έξι προφίλ (driving modes) του Terrain Management System σε συνάρτηση με μία μεγάλη ποικιλία εδαφών και οδηγικών σεναρίων (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mud/Sand, Rock, Baja).

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη τεχνολογίες υποστήριξης και ασφάλειας, οι οποίες περιλαμβάνουν μία βελτιωμένη έκδοση του Ford Stability Control με Roll Mitigation και Electronic Stability Control, Trailer Sway Control, Hill Start Assist, Hill Descent Control, και Load Adaptive Control.

Το Ranger Raptor και σε video game

Η Ford και η Microsoft αποκάλυψαν επίσης ότι το νέο Ranger Raptor θα πρωταγωνιστεί στο νέο video racing game Forza Horizon 4. Με το λανσάρισμα του Raptor στο Gamescom – τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση του είδους της – η Ford έγινε η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων που λανσάρει ένα νέο όχημα στο πλαίσιο του θεσμού.

Δείτε ένα συναρπαστικό νέο βίντεο με το Ford Ranger Raptor εν δράσει:

Δείτε ακόμη:

Ο ορισμός του κινητού μπάρμπεκιου είναι αυτό το Nissan