Αυτή είναι η εικόνα της εντελώς νέας BMW Σειρά 8. Η M850i δοκιμάζεται εντατικά το τελευταίο διάστημα προτού μπει σε διαδικασία παραγωγής. Με έναν ανασχεδιασμένο V8 κινητήρα, προηγμένη, ευφυής τεχνολογία τετρακίνησης, ενεργό μπλοκέ διαφορικό και προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ Professional, συνθέτει ένα εναρμονισμένο πακέτο για σπορ επιδόσεις και άνεση στην καθημερινότητα.

Ο οκτακύλινδρος κινητήρας που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην BMW M850i xDrive Coupe παράγει ακριβώς την ροπή και τον ήχο που ταιριάζει σε ένα χαλαρό στυλ οδήγησης. Από την άλλη, στο Sport ή Sport+ mode, η καμπύλη ισχύος και ο ήχος του κινητήρα γίνονται πιο δυναμικά για την υποστήριξη μιας σπορ οδηγικής εμπειρίας. Παράλληλα η λειτουργία των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC και η τετρακίνηση προσαρμόζονται στο επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Το χαμηλό κέντρο βάρους και η υψηλή ακαμψία του αμαξώματος αποτελούν τη βάση της δυναμικής συμπεριφοράς της νέας BMW Σειράς 8 Coupe. Στην περίπτωση της M850i, η ευελιξία και η αμεσότητα διεύθυνσης υποστηρίζονται επιπλέον από το στάνταρ Integral Active Steering και τις ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς.

BMW Σειρά 8

Δοκιμασμένη παντού

Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 530 ίππων και ροπή 750 Nm, διαθέσιμη στις 1.800 rpm. Συνδυάζεται με ένα εκτενώς εξελιγμένο 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic. Οι δοκιμές στην Ουαλία σημάνουν και τη λήξη του πολυδιάστατου και εντατικού προγράμματος εξέλιξης πριν τη μαζική παραγωγή του μοντέλου. Εκτός της αγωνιστικής πίστας και των προστατευμένων ειδικών χώρων δοκιμών, τα πρωτότυπα του νέου μοντέλου δοκιμάζονται επίσης σε δημόσιους δρόμους για τη λήψη πληροφοριών σχετικών με τις οδηγικές συνήθειες των πελατών, σε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Οι πληροφορίες αυτές συμπληρώνουν άριστα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται για παράδειγμα κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog, στη Σουηδία, στην πίστα δοκιμών του BMW Group στο Miramas στη Νότια Γαλλία, στο κέντρο δοκιμών στο Nürburgring Nordschleife ή κατά τις πρώτες δοκιμές σε αγωνιστικό σιρκουί.

Το θρυλικό νούμερο 8

Η BMW Σειρά 8 Coupe θα αρχίσει να πωλείται μέσα στο 2018. Το ψηφίο 8 στην ονομασία της αναφέρεται στη διακεκριμένη θέση της στη γκάμα προϊόντων BMW. Όπως συνέβη παλιότερα στην περίπτωση της BMW Z8 και τώρα στο BMW i8, συμβολίζει τα άκρως συναισθηματικά και εξαιρετικά σπορ οχήματα. Φυσικά οι παλαιότεροι θα θυμούνται και τη θρυλική πρώτη Σειρά 8 με τις τότε 850 CSi, ένα coupe μοντέλο που έγραψε τη δική του ιστορία στις σπορ εκδόσεις της μάρκας.

BMW Σειρά 8