Έρχεται το νέο Toyota Aygo X

Το Toyota Aygo αλλάζει και γίνεται Aygo X, αποτελώντας το πρώτο μικρό αστικό crossober στην κατηγορία Α. Το μοντέλο θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Είναι επίσημο, το Toyota Aygo X (διαβάζεται Aygo cross) έρχεται να συνεχίσει την επιτυχία της μάρκας στην μικρότερη κατηγορία. Μόνο που αυτή τη φορά η Toyota “SUVοποιεί” ή καλύτερα “crossoverοποιεί” το Aygo, ακολουθώντας σοφά την τάση της αυτοκίνησης για ψηλότερα αυτοκίνητα. Και με το Aygo να αποτελεί από το 2005 το πιο προσιτό μοντέλο στη γκάμα της Toyota, πλέον το “Χ” γίνεται το πιο προσιτό crossover στη γκάμα της.

Το εντελώς νέο Aygo X βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B της Toyota, στην οποία “πατάνε” και τα νέα Yaris και Yaris Cross. Και όπως συνέβη και στο προηγούμενο Aygo, η νέα γενιά σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στην Ευρώπη. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Toyota στο Kolin της Τσεχίας.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη αναφορά στα μηχανικά μέρη του Aygo X. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν υπάρξει κατά καιρούς έντονες φήμες ότι θα είναι ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο. Θα το μάθουμε σε λίγες εβδομάδες, με την πλήρη αποκάλυψη να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου.

Το Toyota Aygo X Prologue αλλάζει τη μικρή κατηγορία