Εντυπωσιακά αποτελέσματα της Alfa Romeo, σύμφωνα με την έρευνα αρχικής ποιότητας της J.D Power για το 2023. Θεαματική βελτίωση της θέσης της μάρκας σε σύγκριση με το 2022, παρά την πτωτική τάση που εμφανίζει η αγορά του αυτοκινήτου γενικότερα.

Η J.D. Power* ερευνά τις απόψεις των καταναλωτών, για τους τρεις πρώτους μήνες ιδιοκτησίας ενός καινούργιου αυτοκινήτου, και εντοπίζει τυχόν προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα (PP100), αξιολογώντας τις επιδόσεις της κάθε μάρκας. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Alfa Romeo κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των premium μαρκών, και την 3η συνολικά στην αγορά του αυτοκινήτου. Αυτό είναι μια εντυπωσιακή επίδοση, 24 ολόκληρες θέσεις ψηλότερα από την αντίστοιχη αξιολόγηση της το 2022. Η Alfa Romeo, μαζί με τη Maserati, ήταν οι δύο πιο βελτιωμένες premium μάρκες. Μάλιστα, η Stelvio αξιολογήθηκε ως το καλύτερο Compact Premium SUV.

Η επίδοση της Alfa Romeo και το άλμα των 24 θέσεων ήταν το μεγαλύτερο στη φετινή αξιολόγηση της έρευνας IQS, κατακτώντας έτσι την 1η θέση μεταξύ των premium μαρκών, και την 3η θέση συνολικά στην αγορά αυτοκινήτου.

*Η J.D. Power είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ενημέρωσης των καταναλωτών, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, τα δεδομένα και την ανάλυσή τους. Πρωτοπόρος στη χρήση big data, τεχνητής νοημοσύνης (AI), και αλγοριθμικών δυνατοτήτων μοντελοποίησης για την κατανόηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών, η J.D. Power παρέχει για περισσότερα από 50 χρόνια ενημέρωση του κλάδου, καταγράφοντας τις απόψεις των πελατών για μάρκες και προϊόντα. Οι κορυφαίες επιχειρήσεις και οι μεγάλες βιομηχανίες του κόσμου, βασίζονται στην J.D. Power για να διαμορφώσουν τις στρατηγικές τους απέναντι στους πελάτες τους.