Η φωτογραφία της εβδομάδας: “Παππασούζας”

29 Μαρτίου 2012 |


Με αυτή τη φωτογραφία οι Αμερικάνοι θέλουν να μας δείξουν ότι η νέα Shelby 1000 των 963 ίππων είναι ικανή να κάνει ακόμη και σούζα. Η φωτογραφία βέβαια είναι ψεύτικη (και κακοφτιαγμένη κατά τη γνώμη μας), ελπίζουμε να μην είναι το ίδιο και το αυτοκίνητο.

Αυτό μπορούμε άλλωστε να το διαπιστώσουμε με μια πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα, καθώς εύκολα διακρίνουμε ότι το αυτοκίνητο είναι πλήρως ακίνητο. Δε νοείται τέτοια επιτάχυνση, ικανή να σηκώσει ολόκληρο V8 κινητήρα τοποθετημένο εμπρός, χωρίς να στριγγλίσουν τα λάστιχα, να βγάλουν καπνούς ή ακόμη και να δείχνουν σημάδια πίεσης στα πλαϊνά τους. Εν αντιθέσει είναι τόσο ακίνητα που φαίνεται ακόμη και η χάραξη του πέλματος! Από την άλλη βέβαια φαίνεται και το κακό Photoshop στο ανασηκωμένο πέλμα των εμπρός ελαστικών.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στο αυτοκίνητο, πρόκειται για την πιο ισχυρή Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ. Αποδίδει 963 ίππους στην street-legal εκδοχή της και 1.115 ίππους στην έκδοση πίστας! Βασίζεται στην 2012 Ford Shelby GT500 της οποίας ο V8 κινητήρας των 5,4 λίτρων δέχθηκε πολλαπλές βελτιώσεις, καθώς ίδιο παρέμεινε μόνο το μπλοκ του. Σημαντικές αναβαθμίσεις έγιναν σε ανάρτηση, διαφορικό και φρένα, ενώ τοποθετήθηκε και ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο με νέο καπό, εμπρός splitters και πίσω διαχύτη. Η Shelby θα κατασκευάζει περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, με την έκδοση των 963 ps να κοστίζει 149.995 δολάρια και την έκδοση πίστας των 1.115 ps (ονομάζεται S/C) στα 154.995 δολάρια. Οι τιμές αφορούν μόνο τις βελτιώσεις και δεν περιλαμβάνεται το αυτοκίνητο Ford Shelby GT500, το οποίο κοστίζει περί τα 200.000 δολάρια.