Το νέο Golf GTI… συγνώμη Polo

18 Φεβρουαρίου 2010


Ήταν θέμα χρόνου μέχρι να δούμε την ισχυρότερη έκδοση του νέου Polo, το οποίο έρχεται ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της νέας γενιάς του μοντέλου και θυμίζει όσο τίποτε άλλο το Golf GTI.

Διαθέσιμο σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις, το νέο Polo GTI χρησιμοποιεί τον κινητήρα 1.4 TSI, γνωστό από το Seat Ibiza Cupra, απόδοσης 180 ίππων και όπως στο “αδελφό” Cupra συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης XDS. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Volkswagen αναφέρουν πως το ισχυρό Polo χρειάζεται μόλις 6,9” για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική αγγίζει τα 230 χλμ/ώρα. Σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις Polo, το GTI ξεχωρίζει από το χαμηλωμένο κατά 15 χλστ. αμάξωμα, τις ζάντες 17 ιντσών όμοιες με του Golf GTI, τη νέα μάσκα όμοια με του Golf GTI και τα νέα φωτιστικά με ενσωματωμένα LED ημέρας. Golf GTI θυμίζει και το εσωτερικό, καθώς έχουμε παρόμοιες καρό επενδύσεις και παρόμοιο flat bottom τιμόνι με κόκκινες ραφές.
Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Golf GTI… συγνώμη Polo, θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης στις 4-14 Μαρτίου, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στο τέλος του καλοκαιριού.