Παράταση μέχρι 14 Ιουλίου για τα ανασφάλιστα οχήματα

Προσωρινή παράταση αποφάσισε να δώσει το αρμόδιο υπουργείο στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, δίνοντάς τους μια τελευταία ευκαιρία να αποφύγουν το πρόστιμο -παράβολο των 250 ευρώ που τους είχε επιβληθεί.
Μετά το σάλο και τις διαμαρτυρίες που προκάλεσε η εν λόγω απόφαση στους κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και με τα λάθη που υπήρξαν στα αρχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Τετάρτη 21 Ιουνίου και αποφάσισε να προχωρήσει σε προσωρινή άρση των προστίμων. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων να σπεύσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου 2017, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν το πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί με ηλεκτρονική ειδοποίηση μέσω του Taxisnet.
Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προλάβουν να διασταυρώσουν εκ νέου τα στοιχεία και να διορθωθούν τα λάθη που προέκυψαν, αλλά και υποθέσεις ανασφάλιστων οχημάτων λόγω κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας, κλοπής, ακόμη και απόσυρσης από την κυκλοφορία. Όποιος ιδιοκτήτης οχήματος ανήκει σ’ αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αποταθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ζητήσει την τακτοποίηση του θέματός του.
Επίσης, όσοι κάτοχοι οχημάτων από λάθος εμφανίζονται ανασφάλιστοι καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την ασφαλιστική τους εταιρεία για διόρθωση του λάθους. Όσο για αυτούς που πλήρωσαν το πρόστιμο των 250 ευρώ και στη συνέχεια ασφάλισαν το όχημά τους, το Υπουργείο Οικονομικών θα τους επιστρέψει το ποσό με πιστωτικό, αφού πρώτα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Υπάρχει ακόμη περίπτωση και συζητείται να μειωθεί το πρόστιμο-παράβολο για τα ανασφάλιστα δίκυκλα από τα 250 στα 100 ευρώ.