Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Kia EV6

Το αμιγώς ηλεκτρικό Kia AEV6 απέσπασε ένα από τα πιο διάσημα βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο, κερδίζοντας τα επίσης ηλεκτρικά Renault Megane E-Tech και Hyundai IONIQ 5 στη μάχη για τον τίτλο.

Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στα περίφημα βραβεία Αυτοκινήτου της Χρονιάς (COTY). Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover ψηφίστηκε ως ο γενικός νικητής από μια κριτική επιτροπή 59 ατόμων που αποτελείται από αναγνωρισμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτων 22 ευρωπαϊκών χωρών. Ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Η αρχική λίστα των υποψηφίων περιελάμβανε περισσότερα από 60 μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2021. Τον περασμένο Νοέμβριο επικράτησε η τελική 7άδα, εκ των οποίων τα 6 ήταν ηλεκτρικά και ένα μόλις (Peugeot 308) με θερμικούς κινητήρες. Κάτι που αποδεικνύει περαιτέρω την αυξανόμενη σημασία των ηλεκτρικών οχημάτων για τους καταναλωτές καθώς η κοινωνία μεταβαίνει προς ένα νέο μέλλον βιώσιμης κινητικότητας.

Kia EV6Στην τελική αναμέτρηση, το Kia EV6 έλαβε συνολικά 279 βαθμούς για να κερδίσει και να στεφθεί Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, ακολουθούμενο από το Renault Mégane E-Tech (265 βαθμοί) και το Hyundai IONIQ 5 (261 βαθμοί). Το Peugeot 308 απέσπασε 191 βαθμούς, το οποίο διατίθεται και σε εξηλεκτρισμένη plug-in υβριδική έκδοση. Ακολούθησαν τα Skoda Enyaq iV (185 βαθμοί), Ford Mustang Mach-E (150 βαθμοί) και Cupra Born (144 βαθμοί).

Το EV6 είναι το πρώτο Kia που κερδίζει το Car of The Year, τίτλος που αν μη τι άλλο τον αξίζει! Τόσο γιατί είναι ένα πολύ προχωρημένο, σχεδιαστικά και τεχνολογικά, αυτοκίνητο αλλά και γιατί δείχνει την απίστευτη εξέλιξης της Kia ως μάρκα, σε όλους τους τομείς. Το EV6 είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο ως ηλεκτρικό από την αρχή, βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP. Παρέχει κορυφαίους εσωτερικούς χώρους, μια εντυπωσιακή αυτονομία 528 χιλιομέτρων και δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800V.

Το μοντέλο είναι διαθέσιμο ήδη στην ελληνική αγορά σε τρεις εκδόσεις ισχύος (170, 229 και 325 ίππων), με κίνηση εμπρός ή σε όλους τους τροχούς και δύο τύπους μπαταρίας Standard και Long Range. Οι τιμές ξεκινούν από 40.427 ευρώ, με την ισχυρότερη, τετρακίνηση και πλουσιότερη έκδοση να φτάνει στις 52.190 ευρώ.