Μηνύματα οδικής ασφάλειας καλωσορίζουν τους τουρίστες στην Αθήνα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποιεί -και αυτό το καλοκαίρι- εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για Έλληνες και ξένους οδηγούς που επισκέπτονται τη χώρα μας. Γι’ αυτό το σκοπό αναρτώνται αφίσες στις προθήκες του αεροδρομίου, για όλο το μήνα Αύγουστο, με την υποστήριξη της Interbus.

Το εικαστικό της αφίσας με κεντρικό μήνυμα «Enjoy Visiting Greece. Stay Safe on the Road» δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», προβάλλοντας χαρακτηριστικά το πόσο σημαντική είναι η οδική ασφάλεια. Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να υπενθυμίσει στους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα μας, πως οι κίνδυνοι στο δρόμο δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που το οδικό δίκτυο επιφορτίζεται με μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Η πιο πολυσύχναστη περίοδος ξένων τουριστών στην Ελλάδα είναι ο μήνας Αύγουστος, με τις περισσότερες αφίξεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2017, την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος), χάθηκαν στο δρόμο 214 ζωές και 244 χρήστες του οδικού δικτύου τραυματίστηκαν σοβαρά. Η μεγαλύτερη αύξηση θανάσιμων και σοβαρών τραυματισμών παρουσιάζεται το μήνα Αύγουστο, όπου κορυφώνεται η καλοκαιρινή έξοδος των Ελλήνων αλλά και οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.