Η BMW i απέσπασε ακόμη ένα International Engine of the Year

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το σύστημα κίνησης του BMW i8 πήρε το βραβείο “International Engine of the Year” στην κατηγορία 1.400-1.800 κ.εκ. Το plug-in hybrid υβριδικό σύστημα του BMW i8 συνδυάζει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου και την οικονομική κατανάλωση ενός πολύ μικρότερου μοντέλου.
Ο τρικύλινδρος κινητήρας του i8 αποδίδει 231hp και κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας των 96kW (131hp) αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου που φορτίζεται από μία συμβατική οικιακή πρίζα και μεταφέρει την ισχύ του στον εμπρός άξονα. Το αποκλειστικό plug-in υβριδικό σύστημα πετυχαίνει αυτονομία 37 km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και τελική ταχύτητα 120 km/h μόνο με ηλεκτροκίνηση, σε συνδυασμό με αξιόπιστο AWD (All-Wheel Drive) κράτημα με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή επιτάχυνση και τη δυναμική κατανομή ισχύος στις γρήγορες στροφές.
Η επιτάχυνση 0-100 km/h γίνεται σε 4,4 δευτ., εν τούτοις η κατανάλωση μικτού είναι μόλις 2,1 lt/100 km συν 11,9 kWh ηλεκτρισμού. Αυτό ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 μόλις 49 g/km.