Το Vision E μας δείχνει το μέλλον της Skoda

Τα ηλεκτρικά οχήματα παίζουν έναν σημαντικότατο ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης της Skoda. Έτσι, εκτός από τα plug-in υβριδικά, οι Τσέχοι θα έχει στη γκάμα τους άλλα 5 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2025. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, 1 σε κάθε 4 αυτοκίνητα που πουλά η εταιρία παγκοσμίως θα είναι εξωτερικά φορτιζόμενο υβριδικό ή θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα οδήγησης.

Skoda Vision E
Προσφάτως, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η Skoda παρουσίασε την αναβαθμισμένη εκδοχή του Vision E, ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα με αυτόνομη οδήγηση τρίτου επιπέδου. Η σχεδίαση του έχει διαφοροποιηθεί ελαφρώς από το πρωτότυπο που είδαμε παλιότερα στην έκθεση της Σαγκάης και ενσαρκώνει όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας για τα ηλεκτρικά οχήματα.
Οι αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες και τα τέσσερα ανεξάρτητα περιστρεφόμενα καθίσματα προσφέρουν μοναδικές ανέσεις στο εσωτερικό, καταργώντας τις κολόνες Β για μεγαλύτερο χώρο.
Skoda Vision E
Το Skoda Vision E έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 225 kW (306ps), οι οποίοι και δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία 500 χλμ και τελική ταχύτητα 180 km/h. Όσο για τις ικανότητές του στην αυτόνομη οδήγηση, το Vision E υιοθετεί το Traffic Jam Assist και μπορεί να φρενάρει ή επιταχύνει αυτόνομα, κινείται πλήρως αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομους, βρίσκει μόνο του χώρους στάθμευσης και σταθμεύει σε αυτούς χωρίς καμία επέμβαση από τον οδηγό, μπορεί να μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού του και επικοινωνεί με άλλους χρήστες του δρόμου, οχήματα και υποδομές.
Skoda Vision E