Η νέα Porsche 911 GT3 “γράφει” ταχύτερο χρόνο στο Nürburgring

Όχι, αυτό δεν είναι ένα νέο ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου στο Nürburgring Nordschleife αλλά μια απόδειξη ότι η προσφάτως ανανεωμένη Porsche 911 GT3 είναι πολύ καλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Με το δοκιμαστή της Porsche, Lars Kern, στο τιμόνι, η νέα 991.2 GT3 (δείτε την αναλυτικά εδώ) έγραψε στη γερμανική πίστα χρόνο 7’12,7′‘ με απολύτως “πολιτικό” εξοπλισμό, όπως οποιαδήποτε 911 GT3 που μπορεί να αγοράσει ο καθένας. Ο χρόνος αυτός καταρρίπτει κατά 12,3 δευτερόλεπτα την προηγούμενη επίδοση της Porsche 911 GT3, διαφορά που σε μια πίστα όπως το Nordschleife είναι παραπάνω από τεράστια.

Υπενθυμίζουμε πως η προσφάτως ανανεωμένη Porsche 911 GT3 (991.2) κινείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση 500 ίππων, έχει σύστημα τετραδιεύθυνσης και κιβώτιο PDK 7 ταχυτήτων, ωστόσο μπορεί -επιτέλους για κάποιους- να διατεθεί και με manual.

Μπορεί η Porsche να έχει ανακοινώσει πως δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις απόλυτες επιδόσεις των μοντέλων της στο Nürburgring, ωστόσο πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για ένα απολαυστικό onboard στην “πράσινη κόλαση”. Απολαύστε…