Audi RS3 Sportback

22 Νοεμβρίου 2010


Όπως ήταν αναμενόμενο, η Audi παρουσίασε επισήμως την κορυφαία έκδοση του κορυφαίου Α3, η οποία φέρει επιπλέον το γράμμα «R» στην ονομασία και κινείται από έναν ισχυρότερο κινητήρα 340 ίππων! Α, και διατίθεται μόνο σε Sportback αμάξωμα.

Όπως και το ΤΤ-RS, το νέο RS3 κινείται από τον 5κύλινδρο 2,5 λίτρων turbo κινητήρα με 340 ίππους και 450 Nm ροπής, διαθέτει σύστημα τετρακίνησης quattro και 7-τάχυτο κιβώτιο S tronic. Το βάρους 1.575 κιλών Audi RS3 φτάνει στα 100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα, χρόνος ικανός να ανταγωνιστεί μια Porsche 911, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του μοντέλου περιλαμβάνεται μια νέα αλουμινένια σπορ ανάρτηση με γόνατα MacPherson εμπρός και τετραπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ ενισχυμένα είναι τα φρένα με αεριζόμενους δίσκους 370 mm εμπρός και 310 mm πίσω.
Όπως διακρίνετε και στις φωτογραφίες, σχεδιαστικά το RS3 διαθέτει νέο προφυλακτήρα εμπρός με μεγάλους αεραγωγούς με ανθρακί γρίλια, ενώ αυτό που δε φαίνεται είναι τμήματά του ενισχυμένα με ανθρακονήματα. Η εμφάνιση συμπληρώνεται από τις 19άρες ζάντες (όμοιες με του TT-RS), τα αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι, μια νέα αεροτομή οροφής και διακοσμητικά σε ματ αλουμίνιο. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα, δερμάτινες επενδύσεις με ασημί ή κόκκινες ραφές να δημιουργούν ένα όμορφο contrast και επενδύσεις σε αποχρώσεις Piano black ή Alouminum Race.
Οι πωλήσεις θα αρχίσουν στις αρχές του 2011.