Η Koenigsegg Regera καίει λάστιχο χωρίς καν κιβώτιο ταχυτήτων

Σα βούτυρο σε καυτό τηγάνι λιώνουν τα πίσω ελαστικά της Koenigsegg Regera, του πιο extreme hypercar στον κόσμο που κάνει ακόμη και τη Bugatti Chiron να νιώθει άβολα δίπλα της…
Το εξωπραγματικό plug-in hypercar της Koenigsegg είναι ένα από τα πιο προηγμένα και γρήγορα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κιβώτιο ταχυτήτων -με την έννοια που το αντιλαμβανόμαστε έως σήμερα τουλάχιστον- δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στο να καίει τα ελαστικά της και να εξαφανίζεται σε ένα παχύ σύννεφο καπνού!

Θυμίζουμε πως η Regera χρησιμοποιεί έναν 5-λιτρο V8 κινητήρα και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, αποδίδοντας συνολικά 1500 ίππους. Και όταν λέμε πως δεν έχει κιβώτιο ταχυτήτων το εννοούμε. Στη θέση της κλασικής μετάδοσης βρίσκεται το Koenigsegg Direct Drive που δημιουργεί μια άμεση σύνδεση του θερμικού κινητήρα με τον άξονα μετάδοσης, χωρίς έξτρα γρανάζια ή παραδοσιακές μορφές συνεχώς μεταβαλλόμενων μεταδόσεων.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.590 kg, είναι δηλαδή κατά 454 kg ελαφρύτερη από μια Bugatti Chiron, και με αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1:1 κάνει το 0-100 km/h μέχρι να πεις Koenigsegg (2,8 δευτερόλεπτα). Το 0-400 km/h γίνεται σε 20 δευτερόλεπτα! Ναι σωστά διαβάσατε: από στάση στα 400km/h!!!

Μόλις 80 Koenigsegg Regera θα κατασκευαστούν, όλες στο χέρι. Έχουν αναδιπλούμενη αεροτομή, εξάτμιση Akrapovic και πλήρως αυτοματοποιημένες πόρτες που μπορούν να ανοιγοκλείνουν και με ένα smartphone!