Έρχεται η ακόμη ισχυρότερη McLaren P1 GTR

16 Ιουνίου 2014      
20 χρόνια μετά τη θρυλική νίκη της McLaren F1 GTR στις 24 ώρες του Le Mans, η McLaren ανακοινώνει τη συνέχιση του ονόματος GTR, αυτή τη φορά στο κορυφαίο της μοντέλο P1. Η αγωνιστικής φιλοσοφίας McLaren P1 GTR θα κατασκευαστεί σε περιορισμένη παραγωγή με το τέλος της παραγωγής των 375 “απλών” McLaren P1 και θα είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της βρετανικής φίρμας.

Η McLaren P1 GTR θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί χωρίς τους περιορισμούς για αυτοκίνητο “δρόμου” αφού θα αποτελεί το απόλυτο όχημα για χρήση σε πίστα! Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη πιο εντυπωσιακά αεροδυναμικά στοιχεία και αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης από την έκδοση δρόμου, χρησιμοποιώντας αγωνιστικής τεχνολογίας σλικ ελαστικά. Τέλος, σύμφωνα με τη McLaren, θα αποδίδει 1.000 ίππους!
Η απόφαση μιας τέτοιας “πιστιάρας” έκδοσης πάρθηκε μετά από απαιτήσεις ιδιοκτητών της McLaren P1. Η κορυφαία McLaren P1 GTR θα κοστίζει 2,48 εκ. ευρώ (!) και θα περιλαμβάνει εκτός από το αυτοκίνητο ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του κάθε πελάτη. Αυτό μεταξύ άλλων θα παρέχει πρόσβαση στους αγωνιστικούς εξομοιωτές της McLaren, συμβουλές από το fitness team της αγωνιστικής ομάδος και συμμετοχή σε τουλάχιστον 6 track-day διοργανώσεις σε μερικές από τις διασημότερες πίστες της Formula 1. Ο ακριβής αριθμός των P1 GTR που θα κατασκευαστούν δεν έχει εξακριβωθεί προς το παρόν, ωστόσο αυτός θα είναι αυστηρά περιορισμένος.