Η Orbis Wheels είναι μια εταιρία από την Καλιφόρνια και έχει καταφέρει να ξανα-ανακαλύψει τον τροχό… περίπου. Πρακτικά έχει βρει τον τρόπο να κάνει ένα 2-κίνητο αυτοκίνητο σε υβριδικό τετρακίνητο, προσθέτοντας ταυτόχρονα και έξτρα δύναμη σε αυτό. Απλά αλλάζοντας δύο ρόδες και μερικά εξαρτήματα!

Είναι ένα πολλά υποσχόμενο σύστημα με ηλεκτρικό μοτέρ ενσωματωμένο μέσα στον τροχό. Αυτό σημαίνει πως πολύ εύκολα αυτοκίνητα με κίνηση σε δύο τροχούς αποκτούν ηλεκτροκίνηση. Αυτή συνδυάζεται με τον θερμικό κινητήρα προσφέροντας από τη μια έξτρα ηλεκτρική ισχύς και από την άλλη δυνατότητα τετρακίνησης. Χωρίς διαφορικά, χωρίς τίποτα. Η Orbis βρήκε τον τρόπο και ήδη έχει ένα αυτοκίνητο δοκιμών. Το πρώτο στον κόσμο υβριδικό και τετρακίνητο Honda Civic Type R.

Τροχός και μοτέρ μαζί

Η τεχνολογία της Orbis είναι σχετικά απλή, χωρίζοντας τον τροχό σε δύο βασικά τμήματα. Σε μια στατική πλήμνη και έναν “δακτύλιο”. Ο δακτύλιος περιστρέφεται γύρω από την ακίνητη πλήμνη, κινούμενος από ένα ελαφρύ ηλεκτρικό μοτέρ υψηλών επιδόσεων. Σύμφωνα με την εταιρία, ο δακτύλιος είναι πιο αποδοτικός, μειώνοντας το βάρος του οχήματος κατά 40% και την πολυπλοκότητα της κίνησης κατά 75% σε σύγκριση με κινητήρια σύνολα όπου τα ηλεκτρικά μοτέρ (σε hub ή στο σύστημα μετάδοσης κίνησης) τροφοδοτούν έναν άξονα.

Κάθε ένας τροχός Orbis ζυγίζει 16 kg και προσθέτει 70hp στην ισχύ του οχήματος. Μιλάμε δηλαδή για 140hp έξτρα συνολικά και μάλιστα σε τροχούς που προηγουμένως δεν είχαν καθόλου ισχύ. Πέραν αυτής της σημαντικής αναβάθμισης από πλευράς επιδόσεων, το αυτοκίνητο γίνεται και τετρακίνητο, με όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να επιφέρει αυτό στους τομείς της πρόσφυσης. Συν το ότι η διαδικασία της μετατροπής είναι τελείως ανώδυνη και χρονικά μπορεί να διαρκέσει περίπου 1 ώρα!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα της Orbis μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα εδώ και βεβαίως στα video που ακολουθούν: