Τα Volkswagen ID. Buzz και Amarok πήραν 5 αστέρια

Τα δύο νέα μοντέλα της Volkswagen έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης. Ο λόγος για το εντυπωσιακό ID.Buzz αλλά και το νέο pick-up Amarok, που απέσπασαν τη μέγιστη διάκριση αστεριών από τον Euro NCAP.

Στα πιο πρόσφατα crash test του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP, τα Volkswagen ID. Buzz και το νέο Amarok, δύο διαφορετικής σχεδίασης και φιλοσοφίας μοντέλα, κρίθηκαν ως «πολύ καλά» λαμβάνοντας βαθμολογία με 5 αστέρια. Το νέο ID. Buzz αποτελεί μία εξελιγμένη έκδοση του θρυλικού Volkswagen Bulli. Μάλιστα, μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες από το επίσημο λανσάρισμά του έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία και αντίστοιχες διακρίσεις. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί τώρα ένα ακόμη, η κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών για την ασφάλεια του οχήματος. Αυτό ισοδυναμεί με εξαιρετική συνολική βαθμολογία, τόσο για την προστασία κατά την πρόσκρουση, όσο και για την προστασία των επιβατών και αποτελεί ένδειξη των εξαιρετικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου που ενσωματώνουν ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Το ID.Buzz διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας πέραν των αερόσακων για οδηγό-συνοδηγό, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας, και έναν κεντρικό ο οποίος προστατεύει τα κεφάλια της πρώτης σειράς επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Το ηλεκτρικό της Volkswagen πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με ποσοστό 92% που αφορά το επίπεδο προστασίας για τον οδηγό και τους επιβάτες του, χάρη στον συνδυασμό των αερόσακων και της κατάλληλης διαμόρφωσης και ενίσχυσης του πλαισίου.

5 αστέρια και στο Volkswagen Amarok

Το νέο Amarok συγκέντρωσε παρόμοια υψηλή βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης με το ID. Buzz. Το pick-up μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το επόμενο έτος. Διαθέτει έναν συνδυασμό στιβαρού πλαισίου με πληθώρα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης και αυτόματο συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης . ΑΥτά τα στοιχεία αποτέλεσαν τους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην κατάκτηση των 5 αστεριών. Το μοντέλο εξοπλίζεται ακόμη με αερόσακους για τα γόνατα.