Η Renault επιστρέφει στη μάχη του Nürburgring [+teaser video]

7 Μαΐου 2014        
Η μάχη του ταχύτερου αυτοκινήτου στο Nürburgring  καλά κρατεί και σε λιγότερο από δύο μήνες που η SEAT σημείωσε χρόνο ρεκόρ με το νέο Leon Cupra 280, η Renault μας δείχνει ότι έχει σκοπό να πάρει πίσω το θρόνο του ταχύτερου μπροσθιοκίνητου στην “Πράσινη Κόλαση”. Τι θα γίνει… θα μάθουμε μετά τις 16 Ιουνίου, όταν θα αποκαλυφθεί και επισήμως η νέα και πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Megane RS Trophy!

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε και στο teaser video που ακολουθεί, η Renault συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρία εξατμίσεων Akrapovic, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο “καυτό” Megane RS. Το αν θα υπάρξουν άλλες βελτιώσεις στο ήδη ταχύτατο RS Trophy των 265ps δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, ωστόσο θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι αυτό θα φοράει τα ειδικά Michelin Pilot Sport Cup 2 (νόμιμα semi-slicks για το δρόμο) και ανάρτηση από την Öhlins. Η Renault Sport βγαίνει δυναμικά στα social media με το hastag #UNDER8, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι πάει για χρόνο γύρου στο Nürburgring ταχύτερο των 8 λεπτών! Το θέμα είναι το πόσο ταχύτερο…

Για την ιστορία, η SEAT είναι ο σημερινός κυρίαρχος του “Ring” με το Leon Cupra 280 να γυρίζει σε 7:58.4. Η Renault το 2008 σημείωσε ρεκόρ με το προηγούμενης γενιάς Megane R26.R, ενώ το 2011 κατέβασε το χρόνο με το Megane RS Trophy από το 8:16.9 στο 8:07.9. Στη μάχη ωστόσο μπαίνει και η Honda με τους Ιάπωνες να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι έχουν στόχο να κάνουν το νέο Type R το ταχύτερο μπροσθιοκίνητο στο Nürburgring, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το Opel Astra OPC EXTREME, το οποίο και δεν αποκλείεται να δούμε να προσπαθεί για κάποιον χρόνο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι με τόσους “μνηστήρες” η SEAT δύσκολα θα παραμείνει στην κορυφή.

UPDATE 16/06: Η Renault τα κατάφερε και έγραψε χρόνο κάτω από τα 8 λεπτά αλλά και ταχύτερο από το SEAT Leon Cupra 280. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο εδώ.

Διαβάστε ακόμη:
Ρεκόρ του SEAT Leon Cupra 280 στο Nürburgring
Η Alfa Romeo 4C γράφει 8:04 στο Nürburgring
Ταξιδεύουμε και οδηγούμε στο Nürburgring