Δοκιμή Mercedes-Benz A200 AMG Line 7G-DCT

Δοκιμάζουμε την νέα γενιά της Mercedes-Benz A-Class η οποία έρχεται με εσωτερικό από το μέλλον και πολύ ενδιαφέροντες κινητήρες βενζίνης. Δείτε το αναλυτικό μας video-review…

Η A-Class της Mercedes-Benz από την προηγούμενη γενιά άφησε πίσω τον MPV χαρακτήρα και μετουσιώθηκε σε ένα hatchback αυτοκίνητο με άκρως προκλητική εμφάνιση. Τώρα, δίχως να προκαλεί αντίστοιχα, δείχνει πιο ώριμη ενώ ενσωματώνει ουκ ολίγα από τα στοιχεία των μεγαλύτερων και πιο πολυτελών μοντέλων της φίρμας. Φυσικά η Mercedes-Benz δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή να επιλέξει μεταξύ αρκετών αισθητικών και εξοπλιστικών “πακέτων” που θα διαφοροποιήσουν την εικόνα, την πολυτέλεια και την πρακτικότητα του μοντέλου.

Στην έκδοση της δοκιμής είχαμε το AMG Line το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει χαμηλωμένη ανάρτηση, οπτικό πακέτο AMG, εμπρός καθίσματα Sport και AMG πατάκια, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών καθώς και τιμόνι σε δέρμα Nappa. Οι τιμές ξεκινούν από τα 24.600 ευρώ για την A160 των 109 ίππων ενώ η έκδοση A200 με τους 163 ίππους ξεκινά από τα 32.600 ευρώ.

Mercedes-Benz A200

Στο εσωτερικό της Mercedes-Benz A-Class

Η εικόνα που αντικρίζει οδηγός και επιβάτες είναι από τις πλέον ξεχωριστές που συναντώνται σε σύγχρονο μοντέλο. Δύο οθόνες, 7 ή 10,25 ιντσών, βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και ψηλά στην κεντρική κονσόλα προσφέροντας ουκ ολίγες πληροφορίες για τα αρκετά συστήματα που διαθέτει η A-Class ενώ παράλληλα δημιουργούν μία σύγχρονη και μινιμαλιστική εικόνα. Ποιοτικά υπάρχει σημαντική αναβάθμιση, τομέας που το προηγούμενο μοντέλο υστερούσε, ενώ βελτιωμένοι εμφανίζονται τόσο για τους πίσω επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους (370 λίτρα). Το ψηλό τούνελ της μετάδοσης όμως θα ενοχλήσει τον 5ο επιβάτη.

Νέο μοτέρ 1.3 λίτρων με 163 ίππους

Από τα πολύ θετικά στην A-Class το νέο μοτέρ βενζίνης το οποίο μόλις από 1.332cc προσφέρει ισχύ 163 ίππους και 250Nm ροπής στην έκδοση A200 της δοκιμής. Υπάρχουν και ηπιότερες εκδόσεις με 109 ίππους (A160) και 136 ίππους (A180). Στο πετρέλαιο η πλέον εμπορική έκδοση αναμένεται να είναι η A180d με μοτέρ 1.5 λίτρων και ισχύ 116 ίππων. Στην πράξη το μοτέρ των 163 ίππων διαθέτει επάρκεια δύναμης και προσφέρει άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 8δλ.). Για αυτές βοηθά και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT το οποίο προσφέρει πολύ γρήγορες αλλαγές σχέσεων και ωραία κλιμάκωση.

Η αίσθηση πίσω από το τιμόνι είναι αρκετά ικανοποιητική ενώ στο σύνολό της η A-Class είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον αυτοκίνητο σε κάθε της χιλιόμετρο. Είναι σε θέση να καλύπτει αποστάσεις και χιλιόμετρα γρήγορα και με χαμηλά επίπεδα θορύβου ωστόσο όταν υπάρχουν κακοτεχνίες στο οδόστρωμα αυτές γίνονται αρκετά αντιληπτές στην καμπίνα.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εμφάνιση
9
Ποιότητα
9
Εσωτερικό
9.5
Επιδόσεις
9.5
Οδική Συμπεριφορά
9
Σχέση Ποιότητας-Τιμής
8.5
mercedes-benz-a200-amg-lineΗ νέα γενιά της A-Class είναι σαφέστατα ένα από καλύτερα premium αυτοκίνητα της κατηγορίας. Έχει αναβαθμίσει σημαντικά τους τομείς που υστερούσε ενώ το εσωτερικό προσφέρει μία νέα εμπειρία συμβίωσης μαζί του. Οι κινητήρες βενζίνης είναι από τα πολύ θετικά ενώ σας προτείνουμε να επιλέξετε το αυτόματο κιβώτιο εφόσον το επιτρέπει το budget σας.