300 ίπποι και τετρακίνηση στο ανανεωμένο SEAT Leon CUPRA

Ακολουθώντας την πρόσφατη ανανέωση στη γκάμα του Leon, η SEAT αποκάλυψε και επισήμως το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα, το Leon CUPRA. Και αυτό που κάνει το νέο CUPRA ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ότι -εκτός από την αύξηση της ισχύος στους 300 ίππους- μπορεί να εφοδιαστεί και με τετρακίνηση 4Drive στην έκδοση ST.

Με 300 ίππους το νέο SEAT Leon CUPRA είναι ένα αγωνιστικό για το δρόμο…

Το νέο Leon CUPRA πρακτικά είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς. Έχει πλουσιότερο εξοπλισμό και περιλαμβάνει ως στάνταρ διάφορα συστήματα ασφαλείας όπως τα Traffic Jam Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control και Pedestrian Protection. Στο εσωτερικό έχει μια μεγάλη οθόνη 8 ιντσών, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με ένα Connectivity Box στο ταμπλό που παρέχει ενίσχυση του σήματος και wireless φόρτιση στα smartphones (όχι σε όλα αλλά σε συμβατά με τεχνολογία Qi μοντέλα).

Μεγαλύτερη σημασία βεβαίως έχει η αύξηση της ισχύος κατά +10 ίππους στον 2.0 TSI κινητήρα, φτάνοντας πλέον στους 300, σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση και στη ροπή από τα 350 στα 380 Nm, διαθέσιμα μεταξύ 1800-5500 rpm. Όσο για το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, αυτό θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο SEAT Leon CUPRA ST και σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Συνεπώς και το Leon CUPRA ST DSG 4Drive γίνεται ένα οικογενειακό που χωράει και ικανοποιεί κάθε ανάγκη, παρέχει ταχύτητα, ευελιξία και βεβαίως κορυφαία ασφάλεια. Αν το 4Drive έβγαινε και στην 5θυρη έκδοση, τότε δίχως αμφιβολία θα μιλούσαμε για ένα σοβαρό ανταγωνιστή που θα χτυπούσε την πόρτα του “αδελφού” Golf R.

Το Leon CUPRA ST DSG 4Drive είναι ένα τετρακίνητο όνειρο για όλη την οικογένεια…