Το Opel Corsa-e παρέχει έλεγχο κλιματισμού από απόσταση

Opel Corsa-e

Οι οδηγοί του νέου Opel Corsa-e μπορούν να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, πριν ξεκινήσουν, μέσω της νέας εφαρμογής “myOpel”.

Χάρη στη λειτουργία preconditioning (ρύθμιση θερμοκρασίας), η επίπονη διαδικασία αφαίρεσης πάγου από το παρμπρίζ το χειμώνα γίνεται παρελθόν, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες οι επιβάτες του ηλεκτρικού Corsa θα μπορούν να μπαίνουν σε μία ήδη δροσερή καμπίνα. Με άλλα λόγια, η στατική λειτουργία θέρμανσης/ψύξης του εσωτερικού περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Επομένως, σε συνδυασμό με την εφαρμογή “myOpel”, το Corsa-e προσφέρει μία νέα διάσταση στην έννοια της άνεσης για οδηγό και επιβάτες. Αυτή η λειτουργία ψύξης, δεν διατίθεται σε μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ούτε καν σε αυτά της πολυτελούς κατηγορίας.

Μπαίνετε, κάθεστε αναπαυτικά, ξεκινάτε

Η λειτουργία δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Οι χρήστες επιλέγουν το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής “myOpel” ή ενεργοποιούν τη «Ρύθμιση Θερμοκρασίας» καμπίνας (Preconditioning) ενώ βρίσκονται στο cockpit. Εναλλακτικά, η λειτουργία preconditioning προγραμματίζεται μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου. Έτσι, το εσωτερικό φτάνει στην επιθυμητή θερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες απομακρύνεται ο πάγος και από τα παράθυρα. Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες π.χ. – 20 βαθμούς, το εσωτερικό του Corsa-e επιτυγχάνει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα σε 45 λεπτά περίπου εξασφαλίζοντας και την απόδοση και αντοχή της μπαταρίας.

Θέρμανση ή ψύξη κατά τη διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας

Εκτός από το αυξημένο επίπεδο άνεσης, ένα δροσερό ή γεμάτο θαλπωρή εσωτερικό έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Εάν η θέρμανση ή ο κλιματισμός ενεργοποιηθούν ενώ το Corsa-e είναι συνδεδεμένο, για παράδειγμα, σε έναν επιτοίχιο φορτιστή (wall-box), έναν ταχυφορτιστή, ή ακόμα και σε μία οικιακή πρίζα, η ενέργεια που καταναλώνεται προέρχεται από το εξωτερικό ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη αυτονομία είναι διαθέσιμη με το που ξεκινά το ταξίδι (έως 337 km στον κύκλο δοκιμών WLTP2).

Δείτε το Opel Corsa-e

Αυτό είναι το νέο -και ηλεκτρικό- Opel Corsa